Tour de crème

15/05/2019

Het gaat om artisanale ijsmakers die hun ijs bereiden met melk van de eigen hoeve of van een boerderij uit de buurt. "Ambachtelijk en met liefde gemaakt, met verse melk recht van de boerderij. Zo smaakt een ijsje het lekkerst", zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw en toerisme. "Met onze campagne 'Tour de Crème willen we het hoeve- en streekijs in de kijker zetten. We hopen dat Vlaams-Brabanders en toeristen tijdens hun uitstappen zo'n hoeve-ijsje gaan eten in één van de vele boerderijen. Een ijsje eten op de boerderij is bovendien een mooi voorbeeld van de korte keten met een rechtstreekse band tussen producent en consument. Er komen geen voedselkilometers of verpakkingsafval aan te pas en men steunt de lokale economie".

13 landbouwbedrijven doen mee aan deze Tour de Crème:

De provincie Vlaams-Brabant koppelt aan de Tour de Crème meteen ook een wedstrijd:

  • Post een foto van jou en je favoriete hoeve-ijsje op openbaar instagram en gebruik #ikenmijnijsje of stuur hem door naar tourdecreme@vlaamsbrabant.be
  • De leukste, gekste, mooiste of meest originele foto wint een bon van 25 euro voor lekkere hoeveproducten. Elke maand zijn er 3 winnaars van mei tot en met september 2019.

Meer info vind je op de website van Vlaams-Brabant