Meatier

Meatier: een hoeveslagerij waar vakmanschap centraal staat

Verhaal

Hoe lokaler, hoe meer smaak, des te duurzamer en ongelofelijk interessant. Dat geldt voor Meatier. Een West-Vlaamse hoevewinkel en landbouwbedrijf met een duidelijke visie: vlees van bij ons, da’s om van te smullen.

Meatier

Van vader op zoon

In dit familiebedrijf, dat geworteld is in Middelkerke, Schore merk je meteen dat passie hier geen holle betekenis kent. Van vader op zoon werkt nu het hele gezin Soete- Nollet in hun landbouwbedrijf en in de hoevewinkel. Tweeling Gauthier en Axel studeerden een paar jaar geleden af en draaien nu volop mee in het bedrijf. “Na ons afstuderen kregen we een jaar lang intensief les van de vakman die onze vader dertig jaar geleden geschoold heeft. De kennis gaat hier echt van vader op zoon over en zo worden we alleen maar beter in ons vak,” zo legt Axel uit.  

Vlees en vakmanschap

Bij Meatier, wat een samenstelling is voor meat (vlees) en métier (vakmanschap), ben je aan het juiste adres voor een stevig stukje rundsvlees. Als Axel zelf mag kiezen zet hij resoluut een stuk Bavet op tafel. Al komt het water hem ook in de mond bij een zesrib of een lekkere kraaisteak. “We streven naar een constante kwaliteit binnen onze producten. We verzorgen onze runderen dan ook met veel aandacht, energie en zelfgeteelde voeding. Door de zorg van de runderen steeds prioritair te houden, kunnen we bij elk stuk vlees 100% smaak en kwaliteit garanderen.”

Vaste klanten over heel Vlaanderen

De hoevewinkel, die door Philippe Soete en Veerle op poten werd gezet, trekt in de zomer veel belangstelling. Van heinde en verre komen dagjestoeristen en vakantiegangers langs bij Meatier voor hun slagerijbestellingen. “We hebben verschillende vaste klanten die over heel Vlaanderen wonen, maar wanneer ze een bezoek aan de zee brengen ook even bij ons stoppen voor hun portie vers vlees. Ze slaan dan een ganse voorraad in, omdat ze tijdens het jaar niet zomaar even bij ons kunnen binnenspringen.”

Franse terroir

“Doorheen het jaar maken mijn vader, mijn broer en ik verschillende trips naar Frankrijk,” vertelt Axel. “Doordat onze runderen uit de streek van Limoges komen, loont het de moeite om de kalveren ginds te laten opgroeien. De terroir van die streek is van een andere orde dan de onze en het komt de kwaliteit van het vlees enkel ten goede om daar zoveel mogelijk aandacht aan te schenken. Wanneer de runderen bij ons aankomen doorlopen ze een  intensief traject tot aan hun afmesting. Van opkweken tot afmesten en versnijden, alles, op het slachten na, doen we in eigen beheer. Van boer tot bord noemen wij dat, een kortere keten kun je haast niet vinden.”

Runderen Meatier

Van boer tot bord

Duurzaam kunnen groeien, zonder dat ze daarbij aan kwaliteit moeten inboeten, da’s voor de familie Soete de wens naar de toekomst toe. Samen met een aantal vaste partners blijven ze ijveren om het duurzame verhaal zo veel mogelijk in de kijker te zetten. Dat de klant weet waar hun stuk vlees vandaan komt en hoe het terecht is gekomen op hun bord, daar maken ze een erezaak van. Want de dieren hier in Vlaanderen worden goed opgevolgd, uitstekend verzorgd en smaken uitmuntend. Lokaal lekkers om heel terecht fier op te zijn.

Wil jij ook graag aan de slag met hoeveproducten?

Post een leuke foto of video van jouw favoriete hoeveproducten met #rechtvanbijdeboer op Facebook of Instagram.

Benieuwd naar de leuke adressen, culinaire tips en verhalen? Schrijf je hier in voor onze Recht van bij de boer-nieuwsbrief.