Automaat op de boerderij

Wat is een automaat?

Een producent kan ook zijn hoeveproducten verkopen via een automaat. De automaat bevindt zich meestal in de nabijheid van het bedrijf. Voor een producent is het weinig tijdrovend en kan hij verder op het bedrijf werken zonder mankracht in te zetten voor de verkoop. 

Waar vind ik een automaat bij mij in de buurt?

Een automaat bij jou in de buurt vind je zeker en vast via onze zoekfunctie. 

Vind een automaat in je buurt

Waarom zou ik kopen bij een automaat?

Bij een automaat kan je meestal 24u op 24u terecht. Let wel: sommige automaten staan in een speciale ruimte en gaan 's avonds op slot. Net als bij alle andere verkooppunten in de korte keten verkoopt de boer zijn rechtstreeks aan jou. Je weet dus perfect waar je producten vandaan komen, dat ze geen overbodige voedselkilometers afleggen en helemaal in het seizoen zijn. Het enige nadeel is dat je minder rechtstreeks contact hebt met de boer.  

Van aardappelautomaat tot aardbeiautomaat

Tegenwoordig kan je bijna alle hoeveproducten uit de automaat kopen. Het meest populair zijn aardappelautomaten en aardbeiautomaten, maar ook appels en peren, vollegrondgroenten, melk tot zelfs zuiveldessertjes en vlees kan je tegenkomen in een automaat. Maar er zijn ook automaten die verder gaan en waar een uitgebreid assortiment wordt aangeboden.